Патниците на летот „EuropaUX1093“ доживеаја непријатност што тешко ќе ја заборават. Кога требало да слетаат на аеродромот во Амстердам, силен ветер од бурата „Кјара“ почнал буквално да го носи леталото, а пилотите пет пати безуспешно се обидувале да слетаат.

Една од патничките во кабината ја снимила паниката во авионот:

Најчитани вести