За неколку дена, Samsung ќе ја лансира новата серија паметни телефони Galaxy S20, но веќе се појавуваат информации и за следната топ-серија на брендот – Galaxy Note20. Традиционално, Корејците ја претставија новата серија на Note во третиот квартал, што значи дека помина околу половина година од официјалното соопштение.

Како и да е, Ice Universe (@UniverceIce) вели дека Galaxy Note20 ќе понуди подобрена технологија за освежување на дисплејот со висока фреквенција. Ова може да се толкува на различни начини, а една опција корисниците да очекуваат освежување при 120 херци (Hz) и при резолуција над Full HD.

Серијата Galaxy S20 се шпекулира дека поддржува освежување на дисплејот на 120Hz, но само со Full HD резолуција.

Во меѓувреме, OnePlus сподели детали за технологијата заснована на екранот на Samsung, која поддржува 120Hz и со резолуција QHD. Друга претпоставка за зборовите на Ice Universe е можноста за додавање на променлива стапка на освежување, што е добро позната функционалност за гејмерите.

извор: USB.mk

Најчитани вести