Поминаа 36 години од одржувањето на зимските олимписки игри во Сараево. Тие беа гордост на Титова Југославија. Сепак, ова видео од отворањето беше долго криено. 

Деновиве стана вирално затоа што интересно е да се види како навистина изгледало отворањето на ЗОИ и колку луѓе биле присутни.

 

Најчитани вести