Само три часа откако по раѓањето родено, бебе било оставено покрај патот во Кучево, Србија. Новороденчето сега има топол дом, откако го посвои згрижувачко семејтво, а доби име Јован. Семејството го посети министерот за социјални работи на Србија Зоран Ѓорѓевиќ за да се го провери семејтвото како се грижи за новороденчето. 

Министерот соопштил дека бебето е сместено во прекрасно семејство кое се грижи за него и на кое ова не му е прво дете за кое се грижат. Министерството  ќе го следи неговиот разбвој и наскоро ќе му најде семејство кое ќе се грижи за него и ќе го посвои.

Бебето беше пронајдено покрај патот минатиот месец (21 јануари) покрај селото во плетена корпа, а се ште и папочната врвка не му била подврзана, а имало и знаци на блага хипотермија.

Најчитани вести