По промената на уставното име, и бетонираниот идентитет во ///// или северномакедонски, нашите извоници се соочуваат со сериозни проблеми при извоз и увоз на стоки од земјава.

Па така, секоја земја увозник си го пишува името на Македонија како што Американците никогаш не би дозволиле за нивни производи кои се извезуваат во светот.

За САД, на секоја извозна/увозна декларација мора да стои: земја на потекло: USA

За Македонија, погледнете во продолжение на фотографиите:

Најчитани вести