Во текот на изминатата година фолк дивата Светлана Цеца Ражнатовиќ имаше многу успеси, па затоа ја започна новата 2020 година во истото светло. Меѓутоа после славата, а потоа и поменот за нејзиниот сопруг Жељко Ражнатовиќ Аркан, заедно со нејзината сестра таа отпатува за Кипар каде што реши малку да се опушти.  

Пејачката се пофали како ужива во тишината и  погледот на море

Оваа година беше повеќе од одлична. Убави настани само се нижеа.  Како и секоја година, на 15 јануари, семејно одиме на гробишта да ја обележиме годишнината од смртта на мојот сопруг Жељко, а после тоа со сестра ми Лидија одам на одмор. Имав прилика да уживам на многу егзотични дестинации, но најубаво можам да се одморам, тука на овој остров. Никаде не е подобро отколку во својата куќа. Уживам во мир, поглед на море и тишина. Ми се чини дека луѓето чувствуваат дека не сум во Србија па телефонот помалку ми ѕвони кога сум на Кипар“ изјави Цеца.

Најчитани вести