Камерите во џамија во градот Илијаш во кантонот Сараево во Босна и Херцеговина снимија едно непознато лице како ги краде сите пари од кутијата за донации

На снимката се гледа како арамијата влегува во џамијата, се моли а потоа ги краде добротворните прилози.

Тој најпрво добро го разгледува  местото, а потоа се впушти во акција. Најпрвин излегува надвор, а потоа кога се уверил дека нема никој се враќа и краде.

Локалните медиуми известуваат дека ова не е прв случај на крадење на добротворните прилози од истата џамија.

Најчитани вести