Во текот на последните неколку недели, протекоа многу информации за Huawei P40 премиум телефонот, во кои беа вклучени и фотографии од уредот. Сега имаме нов рендер, кој го покажува P40 Pro телефонот во нова минт зелена варијанта, а увидот во фотографијата го обезбеди реномираниот најавувач Еван Блас (@evleaks).

Неодамна, дознавме дека Huawei овој пат планира да претстави три премиум телефони од P серија: P40, P40 Pro и P40 Pro Premium. Еден од главните елементи по кој ќе се разликуваат овие модели е бројот на камери на задниот дел. Премиум моделот ќе има пет, додека Pro варијантата ќе има четири сензори.

Huawei P40 линијата на телефони се очекува во март, до кога сигурно ќе имаме повеќе информации за уредите кои пристигнуваат.

Извор: Benchmark.rs

извор: USB.mk

Најчитани вести