Неколку дена пред нејзиниот 41 роденден, штипјанката Иванка Станојкова ја загуби битката со ракот во Чикаго. Нејзината последна желба беше да биде погребана дома во Штип, за што се собираат средства преку „Go fund me“.

Станојкова во 2002 година имигрирала во САД за да основа семејство. Зад себе ги остава своите две ќерки Софи (16) и Стела (13).

Во донаторската акција која ја започнаа нејзините пријатели целта е да се соберат 20.000 долари.

Донирањето се одвива тука.

Најчитани вести