Пејачката Елма Синановиќ поднесе кривична пријава против поранешниот сопственик на „Гранд продукција“ Саша Поповиќ, а овој случај не е ни близу до епилогот.

Поточно, на почетокот на декември 2019 година, обвинителството одлучи да ја прифати жалбата на Елма Синановиќ, на која прво и беше одбиена кривичната пријава што ја поднесе против Саша Поповиќ за дело на кражба и затајување данок, а сега обвинителството бара информации од Поповиќ за затајување данок.

На крајот на 2018 година, Елма Синановиќ упати шокантни тврдења за тогашниот- лидер на „Гранда“, Саша Поповиќ. Во 2000 година, Елма потпиша договор за „Гранд“, во кој се наведува дека парите од продадениот албум „Рака правде“ ќе бидат платени во нејзините раце. Во договорот се предвидува и дека пејачката ќе добие шест проценти од продажбата на ЦД-а и видео касетите, меѓутоа, таа тврди дека никогаш не ги видела парите, а дека Поповиќ и должи 30.000 германски марки.

Пејачката поднесе кривична пријава против Поповиќ во јули 2019 година за кражба и кривично дело даночно затајување во нејзиниот случај, но третото основно обвинителство ја отфрли нејзината апликација.

- Откако обвинителството ја одби пријавата, Елма поднесе жалба. Обвинителството ја потврди жалбата и сега се бара да достават дополнителни даночни информации засновани на тоа поднесување.

Елма Синановиќ рече дека е задоволна од постапувањето на надлежните органи и дека верува во правдата и дека Поповиќ ќе одговара за сè што и направил.

- Среќна сум што обвинителството ја донесе оваа одлука. Доказ дека живееме во правна држава, каде никој не е заштитен. Имам докази дека тој ме измами за пари и избегна даноци. Јас нема да се смирам се додека не ја изведам правдата на виделина и додека не им покажам на сите што навистина е Саша Поповиќ - вели Елма.

Решена сум да ја истерам правдата до крај и да одговара за тоа што никогаш не ми плаќаше пари од продадениот албум „Рака правде“, кој го издадов во 2000 година. Јас нема да се смирам додека не ставам во затвор затоа што на таквите луѓе местото им е зад решетки “, открива Елма.

Најчитани вести