Сите конструирани сценарија на Основниот кривичен суд излегуваат на виделина, а правдата секогаш и вистината излегуваат на површина. Ова денеска го вели преку соопштение до јавноста  адвокатот Јовица Страшевски.

Неговото соопштение го пренесуваме во продолжение

„Денес  04.01.2020 година беше закажано рочиште за случајот ТНТ, истото не се одржа бидејќи немаше уредна достава од судот до обвинетиот  Тони Трајковски, јас како негов бранител запрашан од страна на судијата одговорив, а и пред медиумите дадов изјава дека Тони Трајковски нема уредна достава на покана за закажано ново рочиште, тоа не беше прифатено од страна на судијата и беше даден налог за стражарно приведување на Тони за утрешното судење 15.01.2020.

Дека на Тони Трајковски како обвинет не му е доставена уредна достава покажува и следниот доказ. Имено денес 14.01.2020 Тони Трајковски при редовното пријавување во судот побарал да му се достави покана за ново рочиште и истата не му била доставена од страна на судот, за што обвинетиот Тони Трајковски испратил и писмено известување до судот кое во целост во прилог ви го доставувам кое ве замолувам да го објавите во целост , со напомена да се заштитат личните адресни податоци на Тони Трајковски

Уште еден доказ дека одбраната не прави опструкции во предметот ТНТ како што тоа го прикажуваат од Кривичниот суд со штури соопштенија до јавноста, и доказ дека одбраната и обвинетите се за праведно ефикасно,ефективно и пред се законито судење без пропусти во постапката“-стои во дописот од адвокатот на Трајковски.

Најчитани вести