Неизвесно е на кој начин ќе почне судскиот процес ТНТ кој се врати од почеток.

Адвокатите на обвинитите реагираат на бројни пропусти во досегашното водење на рочиштата. Како пример го наведуваат тоа што на голем дел од доказите на судењата биле читани само насловите што за нив е неприфатливо.

Затоа утре, доколку има рочиште, заедно  одбраната и обвинетите ќе одлучат за барањето на судијата процесот да се врати на повторно судење, но без повторно изведување на доказите туку само нивно читање.

Најчитани вести