Еден жител на Лескова го фрлил својот мотор во река,  бидејќи полицијата го казнила затоа што не носел кацига.

Како што објаснува во видеото, ова е втора казна што ја платил за неколку дена, па се налутил и го скршил моторот пред полицајците. Па затоа одлучил да го фрли во реката и сето тоа намерно го сними за да го покаже својот револт.

„Полициските службеници во Лесковац служат само за да го пополнат буџетот на Република Србија. Луѓето во знак на револт ги палат возилата затоа што немаат пари да ги регистрираат. Тие измислија закон дека работиме 30.000 динари, но не можеме да ја поминеме регистрацијата “, коментира тој во видеото.

Останува прашање дали ќе плати казна за загадување на реката.  Инаку, не беше потенцирано кога е снимен настанот но се чини дека станува збор за летните денови.

Најчитани вести