Приватниот живот на славните најчесто се повеќе интриги отколку нивните кариери, поради што не е тешко да се донесе заклучок дека популарноста и парите скапо се плаќаат за нивните интимни страдања, или големи грчења да не се откријат нивните големи тајни.

Во случајот со Лепа Брена, кои многумина ја сметаат за една од најголемите ѕвезди, па дури и феномен чија слава за кусо време ја пробила рамката на екс Југославија, таква едена тајна, низа години била криена под закрила на се друго каде што својата интима ја криела од обожователите.

Имено, последните недели, додека се сумираат резултатите од нејзината успешна турнеја, актуелната приказна за тоа дека хрватските генерали негодувале поради концертот која Лепа го имала во Загреб и нејзиниот хит “Југословенка, и каде што цела публика ја довела до дилириум. По тој повод и познатиот режисер Станко Црнобрња, кој порано соработувал со Брена на нејзиниот филм “Хајде да се волимо’, бил повикан да го каже своето мислење.

Гостувајќи во утринска програма на една телевизија, случајно ја открил долго чувана тајна на Брена. Имено отсегогаш се шушкало дека фолк ѕвездата била во врска со Саша Поповиќ, кој во тоа време бил фронтмен на нивната група “Слатки грех“, а Црнобрња зборувајќи за феноменот југословенство, невнимателно го потврдил.

- Не заборавајте дека Брена потекнува од една патријахална муслиманска фамилија. Таа отишла во Нови Сад и таму стапила во бизнис и лична врска со син на православно свештенско лице (Саша Поповиќ). Тоа е сосема нормално да се случи за време на Југославија и од тоа потоа се родила бизнис соработка која ја бараше Југославија како пазар, го почнал своето излагање режисерот не забележувајќи дека кажал нешто што досега е декласирало како јавна тајна.

Инаку, и досега се шпекулирало дека тие двајца своите емоции ги споделувале во златиот период на “Слатки грех“, кои траеле се додека Брена не го запознала Бобо Живојиновиќ.

- Кога Лепа Брена стартувале како бренд, сакавме да има некој симпатичен и весел кој лудо е вљубен во неа, а таа не го забележува со што изборот паднал на Макс, кој го прекрстивме во Лепи Бора – опишла еднаш Брена, што покасно се покажало како своеврсен параван каде што ја возвраќала љубовта

За потсетување, Брена и Саша по распаѓање на групата, но и во своите врски, останале во добри односи. Последниот настап на “Слатки грех“ се случил 1994 година на Ташмајдан.

После тоа се повлекла од јавна сцена, а неколку години подоцна Саша и Брена ја оствариле соработката во “Гранд“. Нивниот однос подоцна никој во јавноста неможел да го нсочи на било какви озборувања дури ни на шега на сметка на нивнотго минато.

Исклучиво се почитувале, дружеле, но и станале кумови, кога Брена била сведок на венчањето на Поповиќ со пеачката Сузана Јовановиќ.

Најчитани вести