Нинослав Јовановиќ, познат како Малчански бербер, на полициското сослушување и пред обвинителот објаснил како и зошто ја киднапирал Моника на 20 декември и ја малтретирал десет дена:

- Планирав да киднапирам мало девојче. Се случи да ја сретнам Моника на улица. И реков дека сум електричар и таа треба да ми покаже каде е училиштето. Дека нема причина да се плаши и дека ќе ја однесам и на училиште. Целта ми беше таа да влезе во автомобилот без сила и на тој начин да се реализира мојот план. Да не беше за Моника, ќе беше некоја друга девојка.

Понатаму тој објаснувал како се криел заедно со девојчето и дека првите два дена бил во околината на Малча.

Подоцна одел околу околните села и се криел во селските куќи или напуштените куќи. Тој објаснил дека во меѓувреме снемал храна и лекови, што му биле потребни затоа што бил епилептик, па затоа се вратиле во селото Пасјак, каде подоцна била пронајдена Моника.

Тој изјавил дека девојчето двапати се обидело да избега, го каменувало неколку пати и затоа за казна и ја ишишал косата. Во меѓувреме тој бил целосно исцрпен, па се вратил во своето село за да најде храна.

Што се однесува до мотивот за киднапирање, тој едноставно го нема. Ниту можел да објасни зошто го сторил тоа.

Како што се дознава во притвор тој не прави проблеми, јаде редовно и ја лекува ногата на која има скршен глужд, повреда добиена пред апсењето.

Најчитани вести