Вечерва, пред 21 часот, во Бутел кај аптеката на Зегин непозанти помлади лица нападнале со нож две малолетни деца, Македонци од Бутел, при што на едното дете на возраст од 13 години му е забоден нож во грбот а другото дете н слична возраст поминало со скината јакна од ножот во обид и тоа да биде прободено.

На настанот не му претходело никакво дејствите, ниту комуникација или кавга со напаѓачите кои едноставно пришле до двете деца и ги нападнале без никаква најава. Детето кое е прободено со нож е однесено на медицинско згрижување во Градската болница во Скопје, повеќе детали на порталот Вечер очекувајте изутрина