Додека се одржуваше економскиот самит во Солун, соседна Грција, каде што шефовите на држави и премиери од овој дел на светот разговараа за идните економски, енергетски и политички проекти, нашиот премиер на „Телеграм“ се допишувал со свои некогашни сопартијци и се занимавал со маалски дуќанчиња. Буквално, пренесува Инфомакс.

Наместо да разговара за економската иднина на државава, да лобира за добивање на енергетски проекти, односно да договара што поскоро отворање на пристапните преговори на Македонија во ЕУ, Зоран Заев на минатонеделниот самит во Солун расправал маалски дуќанчиња во кои се сместени просториите на општинската организација на СДСМ.

Целиот текст на Инфомакс.

Најчитани вести