Новинарите Љупчо Цветановски од ТВ АЛФА, Деjан Андоновиќ кој има работено во повеќе медиуми како Сител Телевизија, Радио Слободна Македонија и 1ТВ, и Петар Серафимовски од Македонско радио, доцна вечерва биле нападнати при излез од угостителскиот објект Александрија во Скопје од страна на поголема група од 7-8 луѓе.

Мотиви и идентитет на напаѓачите засега нема. 

Според нашите информации досега немало никаква причина или претходна расправија, помеѓу новинарите и групата напаѓачи. 

Нападот веднаш бил пријавен во полиција, при што во тек е расветлување на случајот. 

Најчитани вести