Пратеникот Илија Димовски денеска објави за рекордот што Владата на Зоран Заев го прави во задолжувањето на Македонија.

– До 2017 година, за 27 години, сите Влади ја задолжиле Република Македонија за 4.700.000.000 евра… За следнава година, за само една година, Владата на З(оран) З(аев) од Мал Шенген ќе ја задолжи РМ за 1.000.000.000 евра, објави Димовски на Твитер.