За врската на Рада Манојловиќ и Харис Берковиќ се шпекулира и пишува на долго и широко, а за медиумите особено интересен е ставот на нивните родители во оваа заедница.

Таткото на Рада се осврнал на приказните дека едвај чека свадба, како и тоа ќерката да му подари внуче.

- Јас ништо не очекувам, имаат памет па нека размислуваат сами, мое е само да аминувам. Нормално, тоа би било во ред и на свое место, јас немам ништо против тоа да се случи – изјавил тој.

- Јас тоа го завршив, три деца од мене доста се. И реков дека треба да поработи на дете, но не и вршам притисок, сето тоа и го кажувам во шега – додава таткото на Рада, и заклучува:

- Што има да го сакам Харис, не сакам никого, па ни него. Но се додека Харис ја сака мојата ќерка и додека се во добри односи со неа, јас го почитувам. Што има јас него да го сакам – рекол тој.