Познатиот готвач Гордон Ремзи, сопственик на голем број мишeлин-ѕвезди, ѝ препушти на сопругата Тана да го подготви првиот тврд оброк за нивниот син Оскар. Иако малиот Оскар беше воодушевен од тестенините со моркови, кои неговата мајка му ги сервираше, Ремзи ја критикуваше.

„Првиот тест на Оскар за тврда храна! Преварени тестенини со морков … Сериозно”, напиша тој под објавата, обележувајќи ја својата сопруга и давајќи ѝ на знаење дека тестенините треба да се сервираат ал денте, бидејќи само тогаш имаат совршен вкус.

Оскар е петто дете на Гордон и Тана. Тој е роден на 4 април 2019 година, а неговите горди родители ја споделија неговата прва фотографија на популарната социјална мрежа.

„По три награди БАФТА и една Еми, конечно освоивме Оскар“, напиша Ремзи под фотографијата.

извор: Makfax

Најчитани вести