По изјавите на францускиот претседател Макрон во врска со добивањето датум за Македонија, еден од највлијателните американски медиуми во анализа за однесувањето на францускиот претседател Макрон за ЕУ пишува дека по недобивање на датумот за преговори македонската влада е падната (collapsed).

Во Македонија владата на премиерот Зоран Заев е сега колабирана (collapsed) процесот на проширувањето на ЕУ е загрозен, пишува угледниот американски весник за состојбите во Македонија по последниот самит на ЕУ.

Најчитани вести