Во Кристалната сала на Собранието, на 11 октомври напладне, ќе се додели државната награда „11 Октомври“ за 2019 година.

Станува збор за највисоко признание за животно дело во областа на науката, уметноста, стопанството и другите дејности од јавен интерес на Република Северна Македонија.

Наградата за животно дело во областа на науката ќе му се врачи на академик Љупчо Коцарев, додека во областа на културата и уметноста на актерот Петар Мирчевски и писателот и ликовен уметник, Димитри Дурацоски.

извор: Makfax

Најчитани вести