Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија се извини за превидот при официјалната посета на црногорскиот претседател Мило Ѓукановиќ на Скопје.

Имено, за време на средбата на двајцата претседатели, црногорското знаме беше свртено наопаку.

„Ненамерен превид беше направен за време на подигнувањето на црногорското знаме на тет-а-тет средба на двајцата претседатели“, се вели во писмото за извинување.

Извор: порталаналитика.ме

Најчитани вести