Каде и да се завртите на плажата на американскиот остров Асатиг, на истокот на САД, стојат предупредувања ’Не задевајте ги коњите’. Меѓутоа повеќето туристи го игнорираат ова предупредување, убедени дека дивите коњи кои слободно шетаат, можат да се галат како и оние припитомените. И тука прават огромна грешка.

Тоа му се случило и на овој постар господин кој упорно го следел животното и го галел. Се додека коњот не му дал до знаење да престане и тоа на мошне болен начин. 

Најчитани вести