Членовите на Судскиот совет на денешната седница едногласно ја избраа Цветанка Периќ за нов судија во Врховниот суд. Таа била прва на ранг листата од четворица пријавени кандидати.

На денешната седница на дневниот ред е и разрешување на претседател на суд, а според извори од судот станува збор за претседателот на Врховен Јово Вангеловски.

Најчитани вести