До темел изгоре едриличарскиот клуб “Снегар” кој се наоѓа на популарната “Машка плажа” во Струга. Чадот од пожарот надвисна на струшко-охридскиот регион, а туристите кои беа на плажите го споредуваа со експлозијата на реакторот во Чернобил.

Според нашите извори, целосно уништени се кпмплетната опрема едрилици, даски за едрење и гумењаци.

Неофицијално пожарот пеплоса 10 едрлилици класа “оптимист”, 2 едрилици класа “европа”, и неколку едрикици класа “ласер”.

Спасени се само две три едрилици и еден гумењак.

Најчитани вести