Loading..

Научниците открија дека веројатноста нашиот партнер да не изневери поголема е во одредени години од животот. Во 39-та година партнерот е склон кон прељуба – тврдат научниците. Истото се однесува и за 29-годишните како и за 49-годишните.

Научниците објаснуваат дека луѓето се осетливи и склони кон прељуба кога заокружуваат деценија од животот.

Ваквата теорија ја потврдуваат дури шест истражувања кој што ги направиле двајца научници од универзитетот во Њујорк и Калифорнија.

Анализирани се податоци од многу платформи за допишување, сами испрашувале луѓе од различни доба во животот. Во тие разговори испитаниците говореле за стареењето, како и за смислата на животот. Двете теми на разговор се одвивале во правец за започнување на прељуба, односно дека имаат авера во поодминати години, и така доаѓаат до некој напнат пресврт или нова смисла во животот.

Најчитани вести