Иранската револуционерна гарда објави видеоснимки за кои тврдат дека ги покажуваат моментите кога нејзините припадници го заробиле британскиот танкер „Стена Имперо“.

Овој танкер од петокот се наоѓа под авторитет на Иранската револуционерна гарда.

Во петокот околу 16 часот, било забележано дека танкерот ја менува насоката, а Гардата набрзо објави дека ја презела контролата врз бродот.

Сложените меѓународни односи оттогаш дополнително се влошија, а Велика Британија тврди дека станува збор за непријателски чин, додека Иран уверува дека морнарите се безбедни.

извор: Makfax

Најчитани вести