Шведскиот производител на автомобили Volvo повлекува повеќе од еден милион возила бидејќи некои делови од моторот може да се распаднат, изјави портпаролот на компанијата.

Тој рече дека во најлош случај проблемот може да биде предизвикан од пожар, објави порталот Seebiz. Како што е наведено, Volvo досега нема забележано таков случај.

Според шведската телевизија SVT, проблемот се однесува на моделите со четири цилиндрични дизел мотори произведени од 2014 до 2019 година.

Ова се критичните модели V40, V60, V70, S80, XC60 и XC90.

Ова е уште една лоша вест за Volvo кој е во сопственост на Кинезите, откако компанијата најави пад на профитот во четвртокот во вториот квартал од 2019 година, и покрај значителното зголемување на продажбата.

Најчитани вести