Два дена по оставка на премиерското место, Рамуш Харадинај, денес ќе учествува во откривање на статуа во “Меморијална академија за патриоти“ во Ораховац.

“Премиерот Рамуш Харадинај ќе учествува во Меморијална академија во откривање на статуа на патриотот шејха Мехедин Шехуа, организиран под патронат на Канцеларијата на премиерот“, се наведува во соопштени од канцеларијата на премиерот.

Неговата оставка доаѓа откако Харадинај е повикан да се појави како осомничен во Хаг, пишува лајми. нет.

Во меѓувреме, Харадинај во понеделник писмено ќе ја достави оставката кај претседателот на Косово Хашим Тачи.

Најчитани вести