Револтирани граѓани по одлуката на владата предводена од Зоран Заев да го промени името на Македонската опера и балет и да го избрише зборот „Македонска“ од оваа институција тие го возвратија ударот порачувајќи им на сите дека станува збор за „МАКЕДОНСКА“ опера и балет.

Инаку, отстранувањето на името Македонија или Македонска/и/о доаѓа по потпишување на Договорот со Грција каде целосно се брише историјата на Македонија како држава и народот кој живее во неа.

Најчитани вести