Два хрватски „мига“ пресретнале израелски авион кој влегол во хрватскиот воздушен простор, пренесува хрватски „Индeкс“.

„Миговите“ го пресретнале приватниот израелски бизнис авион кој влегол во Хрватска од насока на БиХ со намера да прелета кон Италија.

Како што се наведува, контролата на воздушниот сообраќај пред тоа не можела да воспоставити комуникација и да го потврди идентитетот на авионот.

извор: Makfax

Најчитани вести