На две локации во Ковињ дошло до пожар во кој за среќа нема повредени, но направена матерјална штета на осум возила.

Огнот пламнал на паркинг на зграда во центар на градот и во куќа. Еден пожар избил во текот на ноќта, на паркинг на зградата на Лепа Брена и Лепи Бора.

Огнот зафатил еден автомобил а потоа се проширил на останатите возила.

Спрема неофицијални информации, осум автомобили гореле во пожарот. Станарите биле вознемирени, а некои се сомневаат дека пожарот е подметнат.

Втор пожар се случил во куќа, и засега не е позната причината.  

Нема информации дека овие два пожара се поврзани.

Најчитани вести