Кремљ: Русија никогаш не нападнала никого

20.12.2022
Vesnik.com
Кремљ: Русија никогаш не нападнала никого

„Русија преживеа толку многу војни, ние сме последната земја во Европа која сака да зборува за војна“, додаде Песков.

Да потсетиме, во Русија, надлежните за ситуацијата во Украина не велат дека се работи за војна, туку ја нарекуваат „специјална воена операција“.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата

;