Како што обично се случува со сите батерии на мобилните, нивното траење се намалува како што старее мобилниот телефон.

Батериите обично имаат околу 500 циклуси на полнење за време на нивниот животен век. Секој пат кога го полните мобилниот од 0 до 100 проценти трошите еден циклус на полнење.

Никако не треба да го оставате вашиот телефон да се полни во текот на целата ноќ. Наместо тоа, наполнете го телефонот еден до два часа пред да одите на спиење. Се препорачува вашата батерија да биде наполнета помеѓу 40 и 80 проценти.

Помали, повремени полнења многу подобро ќе делуваат на батеријата отколку постојано полнење од 0 до 100 проценти.

извор: USB.mk

Најчитани вести