Ова се најкористените ЛОЗИНКИ во 2022, дали меѓу нив е вашата?!

27.11.2022
Vesnik.com
Ова се најкористените ЛОЗИНКИ во 2022, дали меѓу нив е вашата?!

Аналитичката компанија NordPass објави листа на лозинки кои најмногу се користеле во изминатата година.

Kога ќе ја видите листата, ќе сфатите дека луѓето навистина не се труделе многу да се заштитат.

Погледнете ја топ 10 листата на најкористени лозинки во 2022 година:

1. password 2. 123456 3. 123456789 4. guest 5. qwerty 6. 12345678 7. 111111 8.12345 9. col123456 10. 123123

Покрај повторувањето на броевите, популарните термини за лозинка вклучуваат термини како „Оскари“, „Тиндер“, „Бетмен“ и други.

Дали ја препознавате вашата лозинка меѓу наведените?

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата

;