БЕЗ СРЕЌА И ПАРИ: Не правете го ова додека Јупитер е ретрограден

23.09.2022
Vesnik.com
БЕЗ СРЕЌА И ПАРИ: Не правете го ова додека Јупитер е ретрограден

Јупитер секогаш ни покажува каде лежи среќата во животот и тоа е планета која секогаш треба да ја сакате, велат астролозите. Во октомври тој влегува во ретроградно движење кое ќе трае до декември.

За време на ретроградниот Јупитер можни се бројни предизвици, пред се оние кои ќе го разнишаат вашиот систем на уверување, но и материјалната стабилност. Може да западнете во долгови, да трошите непланирани заштедени пари, да ги нарушите семејните односи.

Важно е внимателно да ги одмериме сите ресурси, како финансиски така и времето и енергијата кои ни се на располагање во тој период. Првото правило за време на ретроградноста на Јупитер е – не преземајте повеќе одговорности отколку што можете да поднесете, на било кој начин.

Соочете се со сите стресни ситуации храбро и не ги “затворајтете очите“ со надеж дека проблемите сами ќе исчезнат. Ниту ѕвездите не простуваат мрзеливост во овој период, па не се надевејте дека нешто ќе завршите со помалку труд.

Излез. Принудетет се да ги прифатите промените весело, бидете благодарни за она што го имате. Погледнете ја големата слика а не некој детаљ кој ви ја “расипува среќата“.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата

;