Драган Миташев од Штип веќе 15 години живее и работи во Кина како македонски промотер.

Моментално Драган е во Нингбо, град во североисточниот дел на провинцијата Жеџијанг во Кина, каде ја претставува Македонија на “Оne Belt Road” иницијативата како македонски шеф готвач на наши јадења и култура – изјави Драган за Маркукуле.мк.

Денеска Миташев на настанот во Нингбо се соочил со натписот “Северна Македонија”, па се качил на скала и знакот “Северна” го пресекол на половина со нож.

Извор: Маркукуле

Најчитани вести