500 аеродромци добиваат субвенции за велосипед и електричен тротинет – Муцунски ги потпиша решенијата

05.08.2022
Vesnik.com
500 аеродромци добиваат субвенции за велосипед и електричен тротинет – Муцунски ги потпиша решенијата

Градоначалникот на Општина Аеродром, Тимчо Муцунски денеска ги потпиша решенијата за доделување паричен надоместок за секој купен велосипед или електричен тротинет, за што неодамна Општина Аеродром објави јавен повик.

Од објавувањето на повикот, па сè до исцрпувањето на предвидените средства, апликации за добивање на овие субвенции поднесоа 549 граѓани, од кои 497 ги поднесле сите потребни документи, па според тоа и ќе добијат надоместок.

Ова е прва година во која Општина Аеродром, покрај за велосипеди, доделува субвенции и за електрични тротинети. Со овие мерки и со наши инвестиции во подобрувањето на инфраструктурата за користење алтернативни средства за превоз, заеднички со граѓаните придонесуваме за зачувување на животната средина.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата

;