- Брзо носиме одлуки. Имам во глава и други решенија, сум практикувал консултации. Ќе има промени во владата, во министества, директори, Агенции, државни претпријатија, акционерски друштва, секаде каде што нема резултати. Има слабости и кај градоначалници и кај директори на локални претпријатија, ветивме живот за сите, тоа мора да го има.

Ќе бидат повеќе. Шест министри веќе се променети: култура, правда, образование, и тројца без ресор, јас сум блиску од 1/3. Ќе одиме со избор на влада. Ако сменам двајца, блиску сме до избор на влада за реконструкција. Министерката веќе ме советуваше. Секако се повеќе од тројца. Во такви околности, ќе соопштиме навреме, изјави Зоран Заев по седницата на ЦО на СДСМ.

Најчитани вести