Кабинетот на собранискиот спикер ги одбра МИА, МТВ како медиуми во државна сопственост, како и приватните Алсат и ТВ21, пренесе Канал 5.

Од собраниските служби, сепак, прецизно не одговорија на прашањето по кој критериум се одбрани токму овие медиуми на чествувањето во Рим на сметка на Собранието.

Ова предизвика револт кај останатите медиуми.

Најчитани вести