Видео: Пекинг е подготвен за Зимските олимписки игри, се очекува спектакуларен лајт-шоу

27.01.2022
Vesnik.com
Видео: Пекинг е подготвен за Зимските олимписки игри, се очекува спектакуларен лајт-шоу

Местата каде што ќе се одржуваат натпреварите изгледаат највпечатливо од воздух, особено ноќе.

Повеќето згради се украсени со светлосни инсталации, подготвени за импресивно лајт- шоу.Некои од објектите се изградени за потребите на Олимписките игри во 2008 година, како што се стадионот „Птичјо гнездо“ и салата „Ледена коцка“.

За да се спречи ширење на заразата поради Игрите, се спроведуваат најстроги мерки за тестирање за сите ангажирани во Игрите со дополнителни мерки за заштита.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата