Во новата бомба објавена на руската социјална мрежа ВК.ком се слуша глас на маж кој по телефон нарачува половина грам од некаква материја, бара да му се донесе дома и вели дека е подготвен веднаш да даде 2,5 илјади денари.

Видеото го објавува профилот Илија Громовник кој предходно објави други 5 видеа во кои актери беа повеќе македонски политичари и бизнисмени.

Во насловот на видеото и аудиото кое е реобјавено и на Јутјуб се тврди дека се работи за еден пратеник од владеачката коалиција во македонскиот парламент кој нарачува кокаин.

Поради опасноста да биде нарушена неговата приватност но и поради непотврдените информации за идентотетот на лицето чиј глас се слуша и за што точно тој зборува, не го објавуваме неговото име.

Пред неколку дена МВР уапси тројца дилери на дрога кои продавале кокаин и на пратеници а цената се движела од 2,5 до 6000 илјади денари во зависност од количината.

Извор: експрес.мк