Владата официјално донесе одлука: 30 денари по вакциниран пациент за матичните лекари

30.11.2021
Vesnik.com
Владата официјално донесе одлука: 30 денари по вакциниран пациент за матичните лекари

Во насока на стимулација на интересот за вакцинација за заштита од КОВИД-19 и за спречување на ширењето на пандемијата, Владата денеска донесе одлука за еднократна финансиска награда во висина од 30 денари по пациент за матичните лекари доколку достигнат и надминат опфат од 70% со вакцинација на своите пациенти од вкупниот број запишани кај нив.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата

;