Анкета: Граѓаните најмногу му веруваат на Христијан Мицкоски

25.10.2021
Vesnik.com
Анкета: Граѓаните најмногу му веруваат на Христијан Мицкоски

Според анкетата, 19,3 проценти од испитаниците се изјасниле дека најголема доверба имаат во Мицкоски.

Во Зоран Заев доверба имаат 15,6 отсто од анкетираните.

Анкетата, информира ИПИС, е спроведена телефонски во периодот помеѓу 19 и 22 октомври 2021 на 1102 полнолетни испитаници на ниво на Република Македонија.

Во истражувањето граѓаните ги изразуваа своите ставови за нивната поддршка за политичките партии и политичари.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата