Руски боксер уби мечка, но заврши на интензивна нега

22.10.2021
Vesnik.com
Руски боксер уби мечка, но заврши на интензивна нега

Од Русија пристигнува типична руска сторија во која како ликови се појавуваат боксер и една мртва мечка.

Илја Анелксандрович Медведев бил во риболов заедно со својот другар кога ги нападнала мечката, и го усмртила другарот. Медведев најпрво со истрели од пиштол се овидел да ја совлада мечката но само ја разлутил. Животното му се нафрлило и нему, а Медведев ранетата мечка успеал да ја усмрти со убоди од нож кој го имал при себе.

Ситуацијата ја спасил трет учесник во групата, кој бил оддалечен неколку стотини метри и кој ги слушнал извиците. Медведев е пренесен во болница со тешки повреди на главата и телото.

 

sportmedia.mk

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата