СКАНДАЛ ВО БУГАРИЈА

Маж му удрил шлаканица на министер додека овој излегувал од Владата (Видео)

20.10.2021
Vesnik.com
Маж му удрил шлаканица на министер додека овој излегувал од Владата (Видео)

Демонстрант во Бугарија му удрил шлаканица на министерот за образование додека овој излегувал од зградата на Владата.

Противниците на вацинацијата и лекарите, незадоволни од ниските плати, денес протестирале пред зградата на бугарската влада во Софија.

Протести се одржани во неколку големи градови ширум земјата, а демонсттрантите бараат укинување на ковид-пропусниците, лекарските прегледи и се залагаат за поголеми плати на лекарите.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата