Котлар ветува редовно пошумување на Водно

14.10.2021
Vesnik.com
Котлар ветува редовно пошумување на Водно

Интегрален текст од прес конференција на Наташа Котлар, кандидат за градоначалнк на општина Центар од  ВМРО ДПМНЕ.

Скопје е најзагаден град во Европа, затоа:

– Ветувам дрворед  на секоја улица и зелени оази наместо бетон – Ќе ги лоцираме загадувачите и низ акционен план ќе ги елиминираме, ќе водиме бескомромисна казнена политика  за загадувачите –  Ќе има ден без автомобили, што е светска практика – Отпадот ќе се депонира и селектира со современи технологии – Ќе поставиме автоматизирани јавни тоалети – Редовно ќе го пошумуваме Водно – Во мојот мандат нема да издадеме одобрение за градба на згради на Водно За зелен и чист Центар!

 

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата