Шутановац: Ранувањето на демонстрант е доволна причина за распуштање на РОСУ

13.10.2021
Vesnik.com
Шутановац: Ранувањето на демонстрант е доволна причина за распуштање на РОСУ

Поранешниот министер за одбрана на Србија Драган Шутановац рече дека решавањето на прашањето на шверц во Северна Митровица „со помош на специјални единици, долги цевки и рафални истрели е апсолутно неприфатливо и недозволиво“.

Шутановац напиша на Твитер дека „ранувањето на демонстрантот во грбот е доволна причина да се распушти Росу, чии членови очигледно немаат никаква врска со полициската работа“.

– Решавањето на прашањето за криумчарење во Митровица со помош на специјални единици, долги цевки и рафални истрели е апсолутно неприфатливо и недозволиво. Ранувањето на демонстрантот во грбот е доволна причина за распуштање на РОСУ, чии членови очигледно немаат никаква врска со полициската работа наведува Шутановац.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата